Nu står det om domen mot min så kallade pappa i LT.

http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.1094113-man-domd-for-sexovergrepp-pa-sin-dotter

 

Man dömd för sexövergrepp på sin dotter

"En 45-årig man som dömts till fängelse för sexövergrepp på sin dotter överklagade till tingsrätten. Men domen ska inte ändras, anser hovrätten.

I förhören har pappan och tillika Södertäljebon berättat att han bara skojat och lekt med sin dotter som föräldrar gör. Han säger att han kittlat flickan på magen, men att han bara masserat henne med balsam på ryggen och inte i underlivet. Inte heller har han och dottern haft ”hemlisar” ihop annat än att det handlat om att han bjudit henne på glass, säger mannen.

Men det tror inte Svea hovrätt på, lika lite som Södertälje tingsrätt gjorde det när det i somras dömde mannen till två års fängelse för sexuella övergrepp mot barn samt grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott. Av dessa två år i fängelse är ett och ett halvt år straff för de ekonomiska brotten, och den resterande tiden, ett halvår, utdömt som straff för sexövergreppen.

Vad gäller sexövergreppet mot dottern anser hovrätten och tingsrätten att flickan varit trovärdig i förhören och att hennes vittnesuppgifter inte är motstridiga. Flickan har i detalj kunnat berätta hur beröringarna, som delvis skett i sängen gått till, detaljer som pappan enligt domen inte ska ha velat att flickan berättat för någon."

 

PIA ÅKESSON

 

Källa: www.lt.se


Kommentarer
Postat av: elin

"gillar"

2011-02-09 @ 00:00:43
URL: http://detsugerfett.blogg.se/
Postat av: Elin

Jag tycker de Är för lindrigt straff för sexövergreppen...

2011-02-10 @ 20:43:28
Postat av: Linda

Det tycker jag också, men när det finns alldeles för få bevis för att ge ett högre straff så ska vi vara glada att det ens blev ett fängelsestraff.

Men det är sjukt,hur olika straffskalan är.Till exempel fick en man som bajsade i en butik 8 månaders fängelse, det känns ju nödvändigt?!

2011-02-13 @ 21:28:37
URL: http://iastruth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0