Dagens.

Ni vet väl att man ska svettas när man tränar? Annars är det ingen idé!30 min löpning + 1 timme gym idag.

Christian the lion.

Sitter och kollar på en dokumentär på Svt1. Om Christian the lion - närmare känd från youtube.
2 killar köpte en liten föräldralös lejonunge från Harrods på 70-talet (Ja, varuhuset). De bodde och levde i London. Och Christian var alldeles tam. Men han blev alldeles för stor och krävde bla. för mycket mat och motion för att de skulle kunna behålla honom. Tillslut fick Christian flytta till Afrika. Han anpassade sig bra trots att han var ett tamt lejon och varit alldeles bestört när han fick träffa andra lejon. Efter att killarna kom tillbaka till Afrika efter 1 år för att hälsa på Christian blir det en kärleksfull återträff. Han kom ihåg sina "hussar" som igår.Titta på denna video om ni inte gjort det. Så sjuk historia. Och så fint. Man blir ju tårögd!

Topploppet?

Är taggad och sugen på något mer lopp efter tjejmilen. Kanske Topploppet? Hade velat vara med i tjurruset, men där var anmälan stängd :(
Ska försöka övertala Natte att springa med mig!


Hopprep it is!

Efter jobbet blev det 1 timmes powerwalk + 1 timmes styrka varvat med hopprep.

Ja, jag köpte hopprepet idag. Sjukt bra och något jag velat köpa tidigare!Nu spöregnar det ute. Mysväder.

Fokus på träning och hälsa!

Investerat i en burk med spirulinapulver (alger). Blanda i en smoothie och drick! Sjukt bra och utrensande. Min mage har aldrig jobbat så här mycket.
Nu blir det ingen alkohol på ett tag framöver då jag vill fokusera på hälsan och träning. Tur att jag äter pencillin och ändå inte kan dricka :)


Kanske inte ser så tasty ut, men prova! Det smakar inte illa :)

Största modemissen?

Måste bara skriva en sak. Något jag stör mig på. Varför har man vadlånga leggings och klänning/kjol till? Speciellt efter att man fått barn. Vad är det som händer? Får man inte ha klänning/kjol utan leggings under då? En oskriven regel kanske? Det är den största modemissen som finns! Brutalt fult.. Bara för att man fått barn behöver man väl inte börja klä sig fult eller som en "mamma". Och när man aldrig klätt sig så innan man fått barn. Vad hände? Hmm.. Konstigt inlägg, men ville bara få ut det haha.

Jag tänker aldrig gå runt i leggings + kjol/klänning. Oavsett om det är innan eller efter graviditet.

 (Bild lånad från google.)

Mysig söndagsmorgon.


Nageltrång is bad, bad, bad..!Efter de första 3 bedövninssprutorna. Efter 7 sprutor såg min tå ut som en tennisboll.Efter ingreppet.

Pleasure and (no) pain.

När jag slutat jobba i tisdags kväll åkte jag och C ut till hans familjs sommarhus ute på Skarpö, utanför Vaxholm. Vi kom dit rätt sent så det var nästan sängen som gällde direkt.. Men igår var det en dag i njutningens tecken. Solen sken! Vi åt himmelskt god mat såsom krabba, hummer och grillad entrecote med min underbara potatisgratäng till. Låg och solade på bryggan vid vattnet (i bikini för alla som tror att det redan är höst). Dock försvann solen en stund när jag skulle bada så det blev inget bad :)

Hummer är sjukt gott och skulle kunna äta det varje dag. Alla måltider. Punkt.

Kan inte alla dagar vara som denna? Rogivande och lugna där man bara njuter av maten, sällskapet och utsikten?


Puss!


Döden så hemsk men så fin ändå.

Igår kl.13.30 somnade en av de finaste damerna in. Hon har bott på ålderdomshemmet jag jobbar på. Trots att hon var dement och knappt såg något så har jag knappt träffat någon så genomsnäll och fin person som henne. Det gick snabbt på slutet och du hade ont. Men nu vilar du i frid. Du somnade in lugnt och stilla. Det är dina anhöriga lättade över.
Jag började jobba kl.16 så var inte med när hon somnade in, men hon låg kvar i sängen iordninggjord när jag kom. Med en liten blombukett i famnen låg du där så stilla och fint. Det såg precis ut som att du sov. Vila i frid fina människa.

Ibland kan döden faktiskt vara fin. Det värsta är dock att jag börjar tänka på när min egen mormor och morfar kommer gå bort i framtiden. Jag vet inte hur jag skulle klara det.

Detta var första gången jag har varit med om ett dödsfall på jobbet. Har väntat på det, då det är väldigt nyttigt att ha varit med om det när man jobbar inom sjukvården. Och apropå sjukvård börjar det intressera mig mer och mer. Hmm.. Vad ska jag bli när jag blir stor egentligen? Vad vill jag plugga till? Mäklare? Sjukvården? Något helt annat? Har nog lagt ner polisplanerna.. Tror jag? Måste ta itu med vad jag verkligen vill och kommer trivas med..

Livet när det är som bäst.


En ypperligt god skaldjursplatå på "Pontus!" förgyllde min onsdagstillvaro!

Tack hjärtat!
Fick en present av C.

Till sjöss!

        

Underbara dagar på sjön förra veackan under mina 4-dagars ledighet! Ibland är livet perfekt. Likaså vädret! Hoppas på många fler soliga och fina dagar att tillbringa på sjön.

RSS 2.0